Contact

  |  

Colofon

  |  

Algemene voorwaarden

  |  

You are here:  >> Opdrachtgevers  >> p2managers 


p2managers

p2managers in Rossum is een bijzonder bedrijf in project- en proces- en programmamanagement. De mensen bepalen de sfeer en aanpak van projecten dus de mensen moeten worden geïnspireerd. Met die filosofie voert het bedrijf 'unieke opgaven' uit bij bedrijven en overheidsinstellingen: projecten die buiten de normale werkzaamheden vallen.
Het eigen jaarbeeld, een tweejaarlijks jaarverslag, ziet p2managers ook als een project. Het moet iets bijzonders zijn. De afgelopen jaren heeft p2managers boeken laten schrijven door Manon Uphoff en Joost Zwagerman, en zijn thema's behandeld als vitaliteit en inspiratie.
Voor het jaarbeeld 2007-2008 is gekozen voor het thema NU. Het moment dat straks en toen samenkomen, het moment dat denken wordt omgezet in doen. Dat éne moment dat er toe doet. Samen met de initiatiefnemers van p2managers heeft ID2 Media het plan om een zwaankleefaan-effect te creëren uitgewerkt. Ik maakte telkens verschillende verslagen van de gewone en ongewone bijeenkomsten die het thema benadrukten. Het luisteren naar het oergevoel van de burlende herten op de Veluwe werd een filmpje, het eten in het donker werd een spannend verhaal, de lezing van een filosoof over Managers in het Nu werd samengevat met citaten en interviews.
Het uiteindelijke eindproduct was een bundeling van alle ervaringen en ontdekkingen, opgedaan tijdens de zoektocht naar het NU. In een 'blik op de toekomst', een mooi bewaarblik, zat een serie 'cadeautjes' ter inspiratie: snoepjes om je zintuigen te prikkelen, oordopjes om juist even aan het NU te onstnappen, een steen die er al was lang voor wij er waren en nog eeuwen zal blijven bestaan, een dobbelsteen om te helpen beslissen en een wereldtijdenklokje. De verslagen van de bijeenkomsten, gebundeld in een prachtig boekwerk, vormden de hoofdmoot van de inhoud.

 

 

p2managers is voor zowel overheidsdiensten als aannemers de afgelopen jaren betrokken geweest bij contractmanagement. Het opstellen van grote contracten voor projecten als het ondertunnelen van de A73 of de Betuwelijn vraagt om grote expertise. Om daar voor de toekomst lering uit te trekken heeft p2managers het initiatief genomen de grote lijnen van diverse zogeheten DB(f)M-contracten te onderzoeken. Design, Build (finance) and Maintain is een nieuwe vorm van contracten waar de overheid (Rijkswaterstaat) steeds meer aan opdrachtgevers over laat. Dat vraagt van beide partijen echter een andere werkhouding.
Samen met projectmanagers Huub Glas van DeZevenDeugden en Alex Janssen van Movisense, Paul Spierings van Rijkswaterstaat en Gert-Jan van den Dries van p2managers is Ilze Rike betrokken bij het opzetten van een serie bijeenkomsten met als insteek: wat kunnen we leren van de successen van grote bouwprojecten. In de loop van 2009 gaan die debatten plaats hebben.

 

p2ontwikkeling is een dochterbedrijf van p2managers, opgericht in mei 2008. Henk Hagenberg is één van de initiatiefnemers. Samen met hem schreef ID2 Media het artikel over De Leerladder. Het verscheen in het blad Management Tools.

 

Contact

  |  

Colofon

  |  

Algemene voorwaarden

  |